Comemorare Mihai Eminescu – 2014

15 ianuarie 2014 –Simpozion anual dedicat nașterii poetului național Mihai Eminescu, organizată în parteneriat cu Asociația Culturală Vovidenia Neamț, la sediul social-cultural Mihail Sadoveanu.

La 164 de ani de la nastere si 125 de ani de la moarte, marele poet Mihai Eminescu a avut parte de o slujba de pomenire in Centrul Social-Cultural din comuna Vanatori Neamt. Actul religios a fost savarsit de un sobor de trei preoti, printre care si arhimandritul Mihail Daniliuc de la Schitul “Vovidenia”. La eveniment au luat parte oficialitatile locale, cadrele didactice si elevii scolilor din comuna. Dupa momentul religios, poetul Mihai Eminescu a fost omagiat si de copii.
Locuitorii zonei se pot mandri ca una dintre resedintele temporare ale poetului a fost si comuna Vanatori Neamt, dupa cum spune arhimandritul Mihail Daniliuc. Anumite marturii releva faptul ca, in timp ce era transportat cu o caleasca de la Pascani spre Manastirea Neamt, Mihai Eminescu a pierdut pe raza comunei un palton si cateva manuscrise.