Hai la claca-n Vinatori

„HAI LA CLACĂ-N VÎNĂTORI” este un atelier de lucru al elevilor aparținând tuturor structurilor școlare ale Liceului Tehnologic ”Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînători-Neamț.

Atelierul a fost constituit în septembrie 2012 în cadrul unui proiect de păstrare și promovare a unor meșteșuguri de pe teritoriul comunei Vînători-Neamț: cusături manuale tradiționale, țesături și împletituri de nuiele. Parte din produsele realizate de acești copii pot fi cumpărate de la expozițiile cu vânzare organizate de părintele Viorel Irina la Biserica ”Sf Ioan” din Vînători-Neamț și nu numai. Pe lângă faptul că în cadrul acestor întâlniri elevii dobândesc abilități de lucru pentru aceste meșteșuguri, încearcă să reînvie obiceiul clăcii.

Acest proiect face parte dintr-un program de voluntariat Timpul liber altfel alaturi de alte ateliere: muzica vocală, pictură pe sticlă, țesături, împletituri de pănușe și nuiele, cusături manuale tradiționale, grup vocal-instrumental, limbă străină.

Elevii aparținând acestui atelier de lucru se întâlnesc săptămânal cu profesorii îndrumători și participă la fiecare eveniment important sau expoziții de promovare a tradițiilor și obiceiurilor de pe raza comunei și chiar și în județ.

 

Hai la claca-n Vinatori – Editia I

Proiectul este implementat în cadrul unui parteneriat Liceul Tehnologic ”Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînători-Neamț, - Primăria Vînători-Neamț-Parohia ”Sf Ioan” Vînători-Neamț-Centrul de Cultură și Artă ”Carmen Saeculare” Piatra Neamț [gallery columns="4" link="file" ids="1047,1034,1035,1036,1037,1038,1039,1040,1041,1042,1043,1044,1045,1046"]

Read More