Comemorare Mihai Eminescu - 2014

5 septembrie, 2015

15 ianuarie 2014 – Simpozion anual dedicat nașterii poetului național Mihai Eminescu, organizată în parteneriat cu Asociația Culturală Vovidenia Neamț, la sediul social-cultural Mihail Sadoveanu.

La 164 de ani de la naștere și 125 de ani de la moarte, marele poet Mihai Eminescu a avut parte de o slujbă de pomenire în Centrul Social-Cultural din comuna Vănători-Neamț. Actul religios a fost săvârșit de un sobor de trei preoți, printre care și arhimandritul Mihail Daniliuc de la Schitul „Vovidenia”. La eveniment au luat parte oficialitățile locale, cadrele didactice și elevii școlilor din comună. După momentul religios, poetul Mihai Eminescu a fost omagiat și de copii.
Locuitorii zonei se pot mândri că una dintre reședințele temporare ale poetului a fost și comuna Vănători-Neamț, după cum spune arhimandritul Mihail Daniliuc. Anumite mărturii relevă faptul că, în timp ce era transportat cu o caleașcă de la Pașcani spre Mănăstirea Neamț, Mihai Eminescu a pierdut pe raza comunei un palton și câteva manuscrise.


Alegeri

Locale 2024

vezi toate

AVIZIER

ELECTRONIC

vezi toate
VÂNĂTORI-NEAMȚ VREMEA

CALENDARUL

ORTODOX

© 2023 Primăria Comunei Vânători-Neamț
Sari la conținut